Loggen

Loggen

Om Loggen

Bildtext: Ibland är det hårt att vara marinbiolog. Vågorna går inte i fas med motvinden och de runda stenarna på botten rullar åt fel håll när man halkar på dem!

Hej!
Jag använder den här sidan som en dagbok. Mest för min egen skull så att jag kommer ihåg vad jag sysslade med här och nu när jag om några år förhoppningsvis har något vettigt och inkomstbringande för mig.

Du är givetvis välkommen att läsa även om det nog är intressantast för mig själv. Titta också in på min hemsida, www.olasand.se , om du inte redan varit där!

Hemma igen!

LoggbokenPosted by Ola Sandberg Friday, January 23 2009 11:31:09

Har hemmkommit från en snabbvisit i Kristianstad, där jag hälsade på Josefin tillsammans med Katharina.

Skönt att komma bort från stan några dagar och trevligt att träffa vänner som man inte träffat på ett tag. Vi hann med att titta lite på stan, gå till biblioteket (Josefin har inget internet), gå på bio (såg Austrailia, bra film, en 4:a), baka chokladmuffins (eller snarare jag bakade medan Josefin klippte och slingade Katharinas hår), äta billig falafeltallrik (bara 30 kronor!!!), umgås helt enkellt. Dessutom fick jag mitt hår uttunnat lite medan saxen ändå var framme. Behövdes verkligen.

Fick frågan av Katharina om jag skulle sitta och njuta hela tågresan hem eftersom jag ju gillar tåg något mer än vad som kan anses normalt och häsosamt. (Själv är hon bussförespråkare). Svarade något i stil med att jag nog inte kommer att njuta mer än vad du gör när du åker buss... Det var fel visade det sig sedan.

Jag njöt faktiskt verkligen av att resa med tåg. Anledningen:
-Förutom att man har mer utrymme att sitta på, så går tåget fortare och mjukare än en buss, men det jag framförallt gillar med att åka tåg är att man slipper vägen! Eftersom jag gillar gamla landskap, gamla byggnader och liknande sitter jag som klistrad vid tågfönstret. Förutom alla små orter man kör igenom utan att stanna ser man rester av gamla stenmurar, lastplatser, små åkerlappar mitt inne i skogen, gamla banvaktsstugor, åkrar och ängar... Bilvägar har ofta dragits om eller dragits över det gamla så att det inte längre finns kvar, medan järnvägen ofta har gått på samma ställe i 100 - 150 år sådär, spåren har kanske bytts men det gamla, historierna, finns kvar bredvid. Därför njuter jag i större grad av en tågresa än en bussresa. (Och ja, jag är busschaufför, det får mig nog att njuta ännu mer av ett tåg när jag får chansen!)


Här är jag hemma hos Josefin, de andra två vill absolut inte synas på bild av någon anledning så de slipper...

Nu skall jag snart ikläda mig mina filmfestivalkläder och gå ner till Draken. Jag volontärjobbar som speditör på årets filmfestival. Det verkar som att det kan bli väldigt kul och väldigt omväxlande. Igår jobbade jag bara några timmar men fick bl.a. hämta instrument och högtalare som skulle till invigningsfesten på Trädgårn, ett annat uppdrag blev att åka till Clas Ohlson och köpa 8 handräknare (som jag antar att biljettrivarna använder för att kolla hur många de släppt in i salongen). Kort sagt är vi inte rena speditörer utan snarare någon sorts hustomtar som får fixa det mesta...

  • Comments(4)//logg.olasand.se/#post88