Loggen

Loggen

Om Loggen

Bildtext: Ibland är det hårt att vara marinbiolog. Vågorna går inte i fas med motvinden och de runda stenarna på botten rullar åt fel håll när man halkar på dem!

Hej!
Jag använder den här sidan som en dagbok. Mest för min egen skull så att jag kommer ihåg vad jag sysslade med här och nu när jag om några år förhoppningsvis har något vettigt och inkomstbringande för mig.

Du är givetvis välkommen att läsa även om det nog är intressantast för mig själv. Titta också in på min hemsida, www.olasand.se , om du inte redan varit där!

Vart på bio igen!

LoggbokenPosted by Ola Sandberg Monday, March 09 2009 00:49:26

Har just kommit hem från en fantastisk biofilm, Slumdog Millionaire, som utspelar sig i Indien och handlar om Jamal, en 18 årig kille uppväxt i slummen, som när filmen börjar, är en fråga från att vinna 20 miljoner rupier (högsta vinsten) i "Vem vill bli miljonär. Precis innan sista frågan avslutas programmet för kvällen och när Jamal kommer ut från studien blir han gripen och anklagas för att ha fuskat. Ingen från slummen kan kunna svaret på alla frågor. På polisstationen går Jamal igenom fråga på fråga och berättar den ena historien efter den andra som bevisar hur han kunde veta svaren...

Den här filmen är helt enkelt fantastisk. Bra manus, bra skådisar (både barn och vuxna), bra musik, en nästan magisk skildring av Indien. Se den!

Själv blev jag bjuden på filmen av Caspar som råkade ha en massa biopresentkort över. Innan filmen lagade vi mat här hos mig. Har haft ett paket närproducerad ekologisk köttfärs i frysen sedan i november som jag äntligen blev av med. Det blev fyra riktigt goda hamburgare med diverse tillbehör...


Caspar med hamburgare på ekologiskt dinkelsurdegsbröd. Ovanpå biffen ligger vitlöksmajonäs, pesto, stekt lök, tomatchilisås, ättiksgurka och ev. skagenmjukost. Sagolikt och mättande som gråsten!

Efter filmen hängde jag med Caspar till bussen innan jag gick hem genom stan. Jag hade hela Kungsgatan för mig själv, kändes ganska häftigt. Riktigt trevligt att slippa trängas som ett slaktfärdigt djur (sorgligt men sant) som man brukar göra när man använder denna gata på dagtid. På tal om tid så är det sent nu...

  • Comments(0)//logg.olasand.se/#post90