Loggen

Loggen

Om Loggen

Bildtext: Ibland är det hårt att vara marinbiolog. Vågorna går inte i fas med motvinden och de runda stenarna på botten rullar åt fel håll när man halkar på dem!

Hej!
Jag använder den här sidan som en dagbok. Mest för min egen skull så att jag kommer ihåg vad jag sysslade med här och nu när jag om några år förhoppningsvis har något vettigt och inkomstbringande för mig.

Du är givetvis välkommen att läsa även om det nog är intressantast för mig själv. Titta också in på min hemsida, www.olasand.se , om du inte redan varit där!

Midsommar

LoggbokenPosted by Ola Sandberg Sunday, June 21 2009 19:41:09

Midsommarafton har firats i Malmö tillsammans med Katharina, David och Katharinas syster Maren.

Hela den här månaden, och slutet av maj också för den delen, har varit ganska hektisk. Vid varje tillfälle jag haft har jag åkt upp till Lysekil för att göra i ordning huset till sommargästerna som skall hyra det till slutet av augusti.

I slutet av maj började jag med att renovera ett av fönstren i huset. Jag skrapade bort all färg och kittet som inte redan hade ramlat ner av sig själv. Sedan grundmålade jag med vit linoljefärg på in- och utsidan , följt av ett lager kromoxidgrön linoljefärg på utsidan och en högblank vit färg på insidan. När jag ändå höll på så målade jag karmen på insida också... Dessutom målade jag ett av vindsfönstren, som jag började renovera förra året, på insidan; -Det hann jag inte med då!
När renoverandet var ”klart” (skall måla ett lager till på båda sidor i höst), började den STORA städningen. –Från dammsugning av vindstaket till hård skrubbning av köksgolvet. (Golvet blev flera nyanser ljusare).

Samtidigt som jag har varit mycket i Lysekil har jag också börjat jobba heltid på spårvägen igen, vilket jag skall fortsätta med i alla fall till oktober! (Nix, ingen semester!)

Kort sagt har jag haft lite för mycket för mig senaste tiden och jag är ganska trött. Därför har jag lovat mig själv att ta det l-i-t-e lugnare från och med juli. Först skall jag bara åka till Söderhamn och hälsa på Olle tillsammans med Stina och Johan och så skall jag försöka hänga på Katharina och David till Grebbestad över en dag för att hälsa på Josefin.
Att hälsa på vänner ser jag dock som avkoppling jämfört med att städa och renovera fönster, även om det kanske är mer vilsamt att ligga hemma på soffan med en god bok och lite musik. Nåja…

Till Malmö fick jag skjuts med David som också försåg mig med matsäck. Perfekt! Mellan Malmö och lund stannade vi och tittade på den nya ”hansa-staden”, Jakriborg, som började byggas på en åker utanför Hjärup 1998.

Det gläder mig att se att det finns arkitekter idag som faktiskt kan rita snygga hus (och stadsdelar!) som inte är gjorda av enbart betong, stål och glas! (Antagligen har de väl fått hota den stackars arkitekten med en plågsam död för att få honom att rita dessa färgglada, utseendemässigt medeltida hus med branta tak och höga fönster som Jakriborg består av! Snyggt och trivsamt har det i alla fall blivit).

Katharina jobbade fortfarande när vi kom fram till Malmö, så jag och David gick en liten promenad i kvarteren där Zlatan bor och tittade på alla lyxvillor, den ena värre än den andra.
Sedan satte vi oss ner med blommorna (som vi plockat på en åker utanför Jakriborg) och gjorde varsin midsommarkrans med ganska mediokert utseende. (I alla fall i mitt fall. Soppåsen fick den ganska snabbt).

Midsommaren firades sedan inomhus med knytkalasmat. Själv gjorde jag en prästostpaj, David hade bakat bröd och kladdkaka, Katharina hade fixat lax och gjort potatissallad. Maren kom med frukt (den största vattenmelon jag sett!), och så hade vi ju jordgubbar förståss (för 50:-/l!). Vi blev mätta kort sagt!

Efter maten fixade vi fram ett ordgissningscharaderspel… Behöver helt klart öva lite på mitt skådespeleri!
Efter en liten kvällspromenad till en park i närheten var det dags att knyta sig, i mitt fall i bäddsoffan.

Jag sov som en stock hela natten och vaknade inte förrän halv sju. Sedan låg jag och läste om Gustav Adolfs härjningar nere på kontinenten medan det var misstänkt tyst inifrån rummet bredvid!

Frukosten avnjöts på balkongen (jag vill också ha en!) och efter att David badat åkte vi ner på stan. Först hyrde vi en trampbåt och satte av i en av Malmös kanaler. Efter 3 minuter började det regna och vi fick ta skydd under en bro tills skuren var över.
Sedan hann vi med 50 minuters båt-trampande innan hällregnet kom tillbaka och vi fick söka skydd under sista bron, bara 15 meter, från bryggan.
Tillslut tog jag och David (under protest från Katharina) sats med pedalerna och satte av mot bryggan. Vi rusade i land och stod sedan och tryckte under ett kiosktak tills regnet äntligen upphörde. Mycket bättre!

Mellan skurarna vandrade vi sedan runt i Malmö, på gator och i Parker. Malmö verkar vara en väldigt grön och fin stad, med många gamla hus bevarade i stadskärnan. Sådant gillar jag. På tal om gillar så åt vi lunch på ett malmöitiskt falafelställe, godaste falafel jag ätit helt klart!

Tillslut blev jag följd till stationen där jag hoppade på X2000 mot Göteborg, -och här sitter jag nu!
Men eftersom jag sitter och bloggar i ett klassiskt pappersblock så kommer det nog ta ett litet tag innan jag får ut den här texten på nätet! (Det beror också på hur förkylningen jag har dragits med de senaste dagarna utvecklar sig…).

…nu är jag i Varberg, snart hemma i eget krypin!!!

  • Comments(0)//logg.olasand.se/#post93