Loggen

Loggen

Om Loggen

Bildtext: Ibland är det hårt att vara marinbiolog. Vågorna går inte i fas med motvinden och de runda stenarna på botten rullar åt fel håll när man halkar på dem!

Hej!
Jag använder den här sidan som en dagbok. Mest för min egen skull så att jag kommer ihåg vad jag sysslade med här och nu när jag om några år förhoppningsvis har något vettigt och inkomstbringande för mig.

Du är givetvis välkommen att läsa även om det nog är intressantast för mig själv. Titta också in på min hemsida, www.olasand.se , om du inte redan varit där!

Etapp 1 Göteborg - Malmö

LoggbokenPosted by Ola Sandberg Monday, November 02 2009 18:26:07

Så, nu har jag klarat av första ettappen av resan till Malmö. Har just skickat följande till SJs restidsgaranti:

Hej!

Försökte åka Göteborg - Malmö med tåg 485 idag. Det gick inte så bra.

En km från GBG stannade tåget och backade efter ett tag tillbáka till stationen. Vi fick meddelande om att vi skulle byta till ett annat tåg som skulle komma in på samma spår. Alla gick av och stod sedan i regnrusket och frös i 15 min innan vi fick höra att vi skulle gå på samma tåg igen.

När vi närmade oss Lund fick vi höra att vi som skulle till Malmö skulle gå av i Lund och byta till 4 väntande bussar. Dessa skulle stå framför stationen. Det gjorde de inte. Vi var ett hundratal resenärer som stod där och frös en halvtimma utan att se varesig några bussar eller någon SJ-personal. Tillslut tröttnade några av oss och hittade till SJs resebutik. Där visste man ingenting om oss, men lyckades efter 20 minuter få kontakt med någon som godkände att vi kunde ta oss till Malmö med ett Öresundståg.

Kom fram 16.20, 2 timmar och 5 minuter sent. Troligtvis med en förkylning eftersom jag vid två tillfällen fått stå ute i kylan och vänta...

Skall nu ut i Europa och tågluffa 3 veckor. Ingen bra start...

Mvh Ola Sandberg

Hoppas på saftig ersättning från SJ!

Väl i Malmö så visade det sig att det inte gick att boka biljetter till nattåget mellan Postonja och Budapest som vi hade tänkt göra. Datorerna krånglade eller något. Så nu får vi chansa på att det finns plats och att det går att köpa biljetter på Stationen i Postonja när vi kommer dit 24 timmar innan vi skall därifrån. Skall bli spännande!

I morgon bär det av med flyg till Rom! Hej!

  • Comments(4)//logg.olasand.se/#post96