Loggen

Loggen

Om Loggen

Bildtext: Ibland är det hårt att vara marinbiolog. Vågorna går inte i fas med motvinden och de runda stenarna på botten rullar åt fel håll när man halkar på dem!

Hej!
Jag använder den här sidan som en dagbok. Mest för min egen skull så att jag kommer ihåg vad jag sysslade med här och nu när jag om några år förhoppningsvis har något vettigt och inkomstbringande för mig.

Du är givetvis välkommen att läsa även om det nog är intressantast för mig själv. Titta också in på min hemsida, www.olasand.se , om du inte redan varit där!

I Wien, på väg till Budapest!

LoggbokenPosted by Ola Sandberg Tuesday, November 10 2009 21:35:27

Sedan snart ett dügn är vi i Wien, vi bor på ett riktigt trevligt vandrarhem som heter Wombats Citü hostel. Vi har just druckit våra gratis välkomstdrinkar i baren (vi var för trötta när vi kom igår kväll), tvättat och lagat mat i den kombinerade tvättstuga och gästköket...

Tidigare idag gav vi oss ut på stan. Vi bor ganska centralt så vi satte av mot gamla delarna av stan (dvs mitten) till fots. Efter att ha vandrat runt i Venedig 2 dagar där alla skültfönster innehåller antingen maskeradmasker, glaskonst, pizzor eller barnkläder var det väldigt skönt att se andra sorters butiker. Särskillt de med Mozartkugeln!

Wien är en riktigt fin stad, som snart kommer bli ännu finare när de tänder all julbelüsning de håller på att hänga upp. Vi missar det tüvärr. Måste återkomma hit i december någon gång...

På väg in mot stan korsade vi en park där det råkade ligga ett fjärillshus. Eftersom vi båda två saknar det nedlagda fjärillshuset i Göteborg gick vi in. Dessutom var det kallt och blåsigt!

Inne var det däremot riktigt varmt och skönt! Fjärillarna fladdrade och vi sprang kring mede våra kameror.

Inne i stan gick vi förbi Spanska ridskolan (såg några hästar på håll) och hamnade sedan vid stadens stora dom (stor kürka). Trevligt nog var det gratis att gå in. En fantastisk kürka faktiskt, under ständig renovering sedan 1187 eller vad det stod i kartan/turistbroschüren vi fick på vandrarhemmet. (Mücket riktigt var det några büggnadställningar på utsidan!)

Efter att ha varit inne i domen gick vi vidare mot Hundertwasserhaus (som jag sett tidigare men gärna ville visa Katharina). På vägen blev vi fikasugna och hamnade på Starbucks. Det blev macka, otroligt kladdig chokladkaka och varm choklad till det. (sade jag att det är ganska kulet här?)

På sista sträckan till Hundertwasserhaus började det regna, men vi tog några kort och sprang sedan in en en av turistbutikerna mittemot och köpte mozartkulor...

Det dåliga vädret höll i sig så vi bestämde oss för att ta spårvagnen hem. Trevligt med spårvagnar!

Igår hann vi både anlända och åka från Postojna i Slovenien.

Vi var de enda som gick av taget pa stationen klockan 01.15. Det var väldigt ödsligt, med en måne som då och då skümtade bakom förbi ilande moln. Det süntes inte en människa någon stanns och vi började gå på en töämligen mörk väg genom någon sorts industriområde... Kusligt var det!

Vi hittade i alla fall vandrarhemmet. Blev insläppta på tredje försöket. Vi hann sova 5 timmar innan det var dags att gå ner till ett dignade frukostbord. Vi var enda gästerna tror jag...

Sedan gick vi till den fantstiska grottan... Slut på tiden. Kanske uppdaterar senare...

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.