TEMA-bloggen

TEMA-bloggen

Sov lite skönare...

Huvudtema!Posted by Claes Dahlgren Sat, October 27, 2007 01:28
Var på jysk och handlade idag, lakan stod på inköpslistan och hade först inte en tanke på ekobomull. Men bredvid de lakan som kostade 99:- fanns lakan med svanmärket på. Svanmärket är ju bra tänkte jag och kollade på paket, 100% ecological cotton, WHAT på jysk. Denna lilla kedja som säljer kvalitet likande den man får på Galne Gunnar har ecobomull.. 2 stycken vita lakan bestämde jag mig för, hittade senare ett lite mer kulörer men eftersom jag bestämt mig ville jag inte ändra mig.

Jysk har enligt hemsidan ett antal miljömärkta produkter, både handdukar och lakan. Hurvida de är rättvisemärkta står det inget på hemsidan om så det får ett litet mejl till företaget och fråga hurvida de har klädkoder och om en rättvisemärkning inte är på tiden..

En märkning som jag inte tidigare stött på är "eu-blomman" detta behandlas i ett senare inlägg,

Alltså två lakan för 250:- (jämför med 180:- för den billigaste sorten..)

Sov gott...
Claes

http://www.jysk.se/service/miljomarkt.htm

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ola Sandberg Mon, December 03, 2007 10:26

Har nu skrivit till IKEA två gånger utan att få svar på varför de inte säljer ekolakan eller andra ekologiska produkter!!! Nästa steg blir att ringa dem!

Posted by Ola Sandberg Tue, October 30, 2007 22:26

Hur är det på IKEA egentligen. De har väl inget ekologiskt alls? Måste kolla det nästa gång jag är där!